Om klubben

Borgund GTF Taekwon-Do Klubb ble startet av Alexander Iversen 21. September 1998. Han hadde med seg Ronny Eidsvik, og det første året holdt klubben til i gymsalen ved Høgskolen i Ålesund. Borgund GTF Taekwon-Do Klubb endret navn til Ålesund GTF Taekwon-Do Klubb i oktober 2000, deretter til Ålesund NTN Taekwon-Do klubb i 2003, og har etter tiden ved Høgskolen i Ålesund hatt treningslokaler i Vågavegen (Ford-lokalet) og i kafeteriaen ved Fagerlia vgs. Klubben flyttet inn i nye lokaler 3. januar 2011. Kjell Stephansen og Øystein Molnes var i flere år pådrivere for at speilsalen i Larsgårdshallen ble en realitet.


Opp gjennom årene har flere av klubbens nye medlemmer bestått til sort belte. De første var Cato Hoff og Jesper Gulbrandsen som graderte seg til 1. Dan på sommerleir i Surnadal i 2004. Heretter har klubben totalt 64 medlemmer fra egne rekker som har bestått til 1. Dan sort belte desember 2021.


Ålesund NTN Taekwon-Do klubb fikk sin debut på landslaget i 2004 gjennom Ronny Eidsvik og Laila Haram. De tok da klubbens første internasjonale medaljer under ITF Celebration Tournament i England. Senere har flere utøvere fra Ålesund kjempet seg med på landslaget, deriblant Irene Giskegjerde som gjorde sin debut for landslaget under Swedish Open i 2005. Marius Helseth Hansen fikk sin debut på juniorlandslaget i april 2010 da han representerte Norge under EM som ble arrangert i Sverige, og Alexander Dybvik fikk sin debut for seniorlandslaget i April 2014 under EM i Italia.


I 2010 var Ålesund vertsby for Lands - og Norgesmesterskap i ITF Taekwon-Do.
NM-komitèen bestod av Laila Haram (leder), Øystein Molnes og Kjell Stephansen. Med seg hadde de Reidun Dybvik, Rolf Strømsheim og Frode Strandman. Mesterskapet ble en suksess og vi fikk gode tilbakemeldinger fra NTN, Norges Kampsportforbund og utøvere.


Sommerleir 2014 graderte klubbens nå hovedinstruktør og æresmedlem Ronny Eidsvik seg til 4. Dan. Et stort øyeblikk i klubbens historie. Sabumnim Eidsvik har etter dette stått for graderingene for klubbene på Sunnmøre. Januar 2019 graderte han seg til 5. Dan.

Sommerleir 2019 graderte Laila Marie Haram seg til 4. Dan sort belte.

Sommerleir 2022 graderte Erik Schulerud Heggem seg til 4. Dan sort belte.

Klubben er knyttet til den nasjonale organisasjonen National Taekwon-Do Norway med Grand Master Per Andresen som leder. Internasjonalt er NTN tilknyttet International Taekwon-Do Federation (ITF) med Grand Master Paul Weiler som president.